FCH Cup, dag tre

Den 21a september spelades den tredje och sista dagen i FCH Cup 2014.Under dagen korade vi vinnare i fyra klasser:
P15, P16, HJ18 och F16.Winner

HJ18 klassen bjöd på många jämna matcher i gruppspelet, där hälften slutade med oavgjort resultat. FC Helsingborg visade hög klass och gick obesegrade ur gruppen. Laget tog sig enkelt till final genom att slå SST Net Falcons i semifinalen med 6-2.
Den andra semifinalen var mellan Malmö FBC och IK Stanstad. Två lag som spelade lika i gruppen, men i IK Stanstad var snäppet starkare och tog sig till final med en 3-1 seger.
Finalen var en match där Stanstad inte riktigt räckte till mot ett samspelat FC Helsingborg, som bjöd på många fina kombinationer i sitt anfallsspel. Matchen slutade med 6-2 vinst till FCH, som välförtjänt fick ta emot guldmedaljerna  och pokalen.

Denna dagen spelades en klass på damsidan och det var F16-klassen. Vinnare blev Häljarp SK, där motståndarlaget var FC Helsingborg, som man tidigare hade spelat lika mot i gruppen. Finalen blev lika jämn och resultatet var 2-2 efter full tid, vilket betydde att ett straffavgörande väntade. Starkt målvaktsspel och mycket nerver speglade straffläggningen, men på den sista straffen lyckades Häljarp göra mål och ta hem pokalen!http://fch-cup.se/wp-admin/post.php?post=842&action=edit

I P15-klassen var det två lag från FC Helsingborg, som ställdes mot varandra. FC Helsingborg 1 mötte Marstrand i semifinalen som slutade 6-2 till hemmalaget.
FC Helsingborg 2 ställdes mot Malmö FBC i semifinalen, där det blev en riktig rysare. Det var två stycken väldigt skickliga lag på banan och det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Resultatet efter full tid var 4-4 och i straffläggningen var det FC Helsingborg som drog det längsta strået.
I finalen höll inget av lagen tillbaka och det var mycket känslor på planen, trots att de båda lagen kom från samma förening. I en jämn tillställning med bra målvaktsspel var det FC Helsingborg 1, som bäst utdelning framåt. FC Helsingborg 2 hade inte det riktigt flytet på sin sida och hade ett par oturliga stolpträffar under matchen.
Slutresultatet blev 4-0 till FC Helsingborgs 1, som tog hem den prestigefulla pokalen. Stort grattis!

P16-klassen slutade med en final mellan FC Helsingborg och Malmhaug/KFUM.  Malmhaug mötte småländska Hovmantorp i semifinal, där de sistnämnda fick se sig besegras med
3-6 i en mycket intensiv och fröjdig tillställning. FC Helsingborg fick ta sig an Kärra IBK. Ett mycket offensivt skickligt lag från Göteborg som hade tagit sig ner till FCH Cup. I gruppen hade dessa två lag redan mötts och fick skiljas åt med varsitt poäng efter resultatet, 1-1. I semifinalen var det FCH, som hade mest krafter kvar och lyckades avancera till final efter seger med 4-1.
Finalen i P16-klassen var den allra sista som spelades i FCH Cup detta året och bjöd på mycket underhållning, vilket oehört många av matcherna i årets turnering har gjort.
Resultatet fastställdes efter full tid till 6-2, där FC Helsingborg var det segrande laget och plockade hem ytterligare en titel till klubben.

Vi från FCH Cup vill tacka samtliga 98 lag som deltog under tre fantastiska dagar i Helsingborg Arena och hoppas få se många av er igen, 2015!

Ett stort tack också till alla funktionärer, kioskpersonal, sekretariat samt domare som har varit med och gjort denna turnering möjlig.

Samtliga vinnare i FCH Cup:

Klass
Slutspel
Lag
Resultat
Segrare
F12 A-final  Åstorp Kvidinge IBS -  Kustens IF 2 – 3 es Kustens IF
F13 A-final  FBC Lerum -  Åkarps IBK 3 – 2 FBC Lerum
F14 A-final  Åstorp Kvidinge IBS -  IK Stanstad 1 – 2 IK Stanstad
F16 A-final  FC Helsingborg -  Häljarp SK 2 – 3 es Häljarp SK
HJ18 A-final  FC Helsingborg -  IK Stanstad 6 – 2 FC Helsingborg
P12 A-final  Carlskrona IF -  Åstorp Kvidinge IBS 3 – 4 es Åstorp Kvidinge IBS
P13 A-final  FC Helsingborg -  Bjärreds IBK 6 – 3 FC Helsingborg
P14 A-final  FC Helsingborg 2 -  SST Net Falcons 6 – 3 FC Helsingborg 2
P15 A-final  FC Helsingborg 2 -  FC Helsingborg 1 0 – 4 FC Helsingborg 1
P16 A-final  FC Helsingborg -  Malmhaug/KFUM 6 – 2 FC Helsingborg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>