FCH Cup, dag 2

Igår var det den andra dagen i 2014 års upplaga av FCH Cup.

Fem klasser spelades varav tre stycken var resultatslösa. De klasser som spelades var: P10, P11, P12, F11 och F12.

I F12-klassen blev finalen en riktig rysare där Åstorp Kvidinge IBS mötte Kustens IF.
Åstorp tog sig till final genom att komfortabelt slå FC Helsingborg med 4-1 i semifinalen, som man tidigare hade spelat lika mot i gruppen.
Den andra semifinalen var nog den mest spännande i turneringen såhär långt. Det stod 2-2 efter full tid mellan Falkenbergs IBK och Kustens IF, vilket ledde till straffar. Det blev ingen normal straffläggning utan det krävdes hela 18 straffar för att skilja lagen åt. När den sista straffen var lagd var det Kustens IF som fick avancera till final, där Åstorp Kvidinge väntade. Åstorp som hade
Finalen var inte mindre spännande och efter full tid var resultatet på tavlan 2-2. Kustens IF, som redan hade en vinst på straffar i bagaget, lyckades vinna straffläggningen även här.
Vi gratulerar Kustens IF till guldet och Åstorp Kvidinge till silvret i den oerhört spännande F12-klassen.

Dagens andra final var i P12-klassen mellan Åstorp Kvidinge IBS och Carlskrona IF. En final som länge och väl såg ut att sluta i komfortabel seger för Åstorp som hade ledning med 3-0 en bra bit in i sista perioden. Carlskrona visade prov på bra spel när man lyckades göra 3-1 och 3-2 innan slutminuten. Carlskrona jagade febrilt en kvittering och med endast 15 sekunder kvar hittar bollen in i nätmaskorna bakom Åstorps målvakt. De sista 15 sekunderna resulterade i en sista målchans för Carlskrona, men en bra räddning från Åstorps målvakt hindrade detta.
Detta betydde att även denna finalen fick avgöras på straffar. I den första sudden-omgången av straffarna hade Åstorp avgörandet helt i egna händer och skickade fram en straffskytt med kyla av sällan skådad klass. I lugnt tempo gick Åstorps spelaren fram med bollen och lobbar in bollen över målvakten i mål.
En overklig avslutning på en magisk final.
Stort grattis till Åstorp Kvidinge IBS!

Vi från FCH Cup vill rikta ett stort tack till spelare, ledare, publik och funktionärer för en mycket fantastisk dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>